Pojištění pro případ nemoci zaměstnance

3.6.2020 Hubert Peter Pazdera

Jako zaměstnavatel máte velkou zodpovědnost za své zaměstnance. Chcete dobře zabezpečit je i sebe? Jednou z možností je pojistka pro případ nemoci zaměstnance během pracovního poměru. Ta zajišťuje vyplácení jeho platu v období jeho nemoci.

Tato pojistka není povinná pro všechny, ale pro zaměstnavatele je téměř nezbytná. Podle zákona má totiž povinnost vyplácet výplatu zaměstnanci i po určitou dobu během jeho nemoci. Jak dlouho záleží na mnoha faktorech (například na době pracovního poměru).

Důležité je, jak dlouho od začátku nemoci začne zaměstnanec výplatu dostávat, v jaké výši a o jakou branži se jedná. Určité obory, především manuální práce, jsou někdy povinné tuto pojistku uzavřít. Každý kanton si však stanovuje svá vlastní pravidla.

Až 100% výplata v době nemoci

Pokud jste opravdu „hodný“ zaměstnavatel, můžete svým zaměstnancům v době pracovní neschopnosti poskytnout až stoprocentní výplatu, za což vám budou určitě vděční a o to dříve se uzdraví.

Teď ale dobrá rada při uzavírání pojistky. Dávejte si pozor na konkrétní podmínky pojišťoven. Ne všechny služby, které byste automaticky očekávali, musí být ve vaší konkrétní pojistce zahrnuty. Proto je důležité kontrolovat nejen výši pojistky, ale také služby, které vám pojišťovna nabízí – ideálně ještě před podpisem smlouvy. Jestli se chcete dozvědět, jak nejlépe vaše zaměstnance zabezpečit, rádi vám pomůžeme.

Tradičně, už po 37 let činnosti, zůstává platné, že všichni česky nebo slovensky mluvící lidé z celého světa, mají prvních 45 minut poradenství zdarma.

Rádi se budeme Vaším případem zabývat. Volejte na tel.: 044 933 07 33.

AGENTUR PAZDERA, Treuhandbüro

Kreuzplatz 20, 8008 Zürich

E-mail: info@pazdera.ch

www.agenturpazdera.ch

www.pazdera.cz

picture
picture

Rádi se budeme Vaším případem zabývat.

Volejte na tel.: 044 933 07 33

AGENTUR PAZDERA, Treuhandbüro

Kreuzplatz 20, 8008 Zürich