Na co myslet při založení společnosti - osoby samostatně výdělečně činné jsou od samého začátku zaměřeny na úspěch

26.4.2021 Hubert Peter Pazdera

Nikdy předtím nebylo ve Švýcarsku založeno tolik společností jako v předchozích letech. Zkušenosti ovšem ukazují, že některé z nich nepřežijí prvních pět let. Protože kromě přesvědčivého podnikatelského nápadu, vášně a vytrvalosti se počítají také tyto body:

 

Administrativa

Mnoho nových zakladatelů podceňuje administrativní činnost a jsou zahlceni úkoly, jako je vedení účetnictví, sociální a jiné pojištění, roční účetní závěrka a daně. Pro některé podnikatele je oblast administrativy hotovou španělskou vesnicí. Proto je lépe delegovat práci na nezávislé specialisty. Ti vám zajistí veškerou administrativní podporu a vy se můžete soustředit na poskytování prvotřídních služeb svým zákazníkům.

Příjmy

Lidé, kteří začínají podnikat, jsou obvykle velmi optimističtí. Získání a udržení dostatečného počtu zákazníků trvá dlouho. Proto většina nově založených firem vydělává v prvních letech méně, než se očekávalo. Nejlépe uděláte, když si vypracujete realistický podnikatelský plán, ve kterém si nebudete nic přikrášlovat. Takto se chráníte před přehnanými očekáváními svého úspěchu.

Odpovědnost

Většina začínajících podniků začíná s výhradním vlastnictvím. Pokud společnost zkrachuje, ručí tito lidé svými soukromými aktivy. Je tedy dobře si pečlivě ujasnit, která právní forma podnikání je pro vás z dlouhodobého hlediska ta nejlepší. Stále více nových zakladatelů se rozhoduje pro společnost AG nebo GmbH, aby v případě neúspěchu společnosti neztratili všechny své úspory.

Kdy je tedy nejlepší čas na to si založit vlastní společnost? Jaká právní forma je pro vás ta nejlepší a co je podstatné? AGENTUR PAZDERA se zabývá poradenstvím v oblasti podnikaní již dlouhá léta, naše praxe je váš úspěch. Neváhejte nás kontaktovat.

Tradičně, již po více jak 38 let činnosti, zůstává platné, že všichni česky nebo slovensky mluvící lidé z celého světa, mají prvních 45 minut poradenství zdarma. Rádi se budeme Vaším případem zabývat.

picture
picture

Rádi se budeme Vaším případem zabývat.

Volejte na tel.: 044 933 07 33

AGENTUR PAZDERA, Treuhandbüro

Kreuzplatz 20, 8008 Zürich