Prodej firmy - jaké je tajemství úspěchu?

22.2.2021 Hubert Peter Pazdera

Tajemství Vašeho úspěchu při prodeji firmy?  V prvé řadě příprava. Jeden příklad za všechny Vám pomůže pochopit více než tisíce slov.

Příprava společnosti na prodej

Uvažujete o prodeji firmy a chcete si zajistit, aby byla atraktivní pro kupující a obdrželi jste co nejlepší cenu? Předáme Vám naše know-how. Bezplatně. Proč bychom to dělali?

Víme, že to velmi pomůže našemu byznysu. Vy si osobně ověříte, že naše příprava pamatuje na všechny důležité parametry transakce do nejmenších detailů. Právě z těch, kteří od nás chtějí odpovědi na otázky a zajímají je detaily, se stávají naši nejlepší klienti.

Víme totiž, které otázky si musí každý majitel položit. A tyto otázky Vám nejen položíme, ale budeme efektivním průvodcem při vyhodnocování jejich odpovědí. Budeme společně tvořit přípravu na prodej.

Máme mezinárodní tým specialistů, který se zaměřuje na přípravu společností na prodej a disponuje všemi potřebnými profesemi pro dosažení Vašich cílů.

Prodej společnosti je o tom, že sólisté Národního divadla, dirigent i  orchestr hrají ve prospěch týmu. Ten tým stojí na Vaší straně a umí dosáhnout pro Vás až násobně lepších výsledků, než kdyby pro Vás nepracoval.

Vy jste profesionál ve svém oboru, my rovněž, a umíme zařídit vše potřebné, aby vesla Vašeho podnikání převzal někdo, kdo bude firmu nadále rozvíjet a úspěšně přenese do další generace.

Vaši firmu prodáváte jednou za život a je to, jako kdyby jste vypravovali Vaše dítě do světa. Také chcete, aby podmínky pro odchod byly co nejlepší. Všichni chtějí prodat za nejlepší cenu. Pojďme se podívat na příklad z naší praxe, který nakonec skončil happy endem.  

Majitel průmyslové firmy měl jasnou vizi. Chtěl firmu prodat za 70 milionů nejpozději za 5 let. Cíl jsme měli definován, nevěděli jsme však, jakou hodnotu firma v současné době má a zda je jeho cíl reálný.

Provedli jsme ocenění a zjistili, že hodnota firmy byla cca 49 milionů. Poté jsme definovali její každoroční cíle a ukazatele, kterých by měla firma dosáhnout, aby za 5 let dosáhla tržní hodnoty 70 milionů. V průběhu spolupráce jsme zjistili, že firma stojí a padá s majitelem.

Dané každoroční cíle a ukazatele jsme doporučili majiteli k motivaci managementu, aby se mohl ztotožnit s jeho vizí a na plnění cílů byly navázány jejich benefity a bylo eliminováno riziko firmy „one man show“. Majitel nám položil otázku: proč bych se měl dělit? Trpělivé vysvětlování z naší strany.

Ve třetím roce se stala fatální věc, která se může přihodit, i když ji nečekáte. Majitel měl těžkou havárii, ze které odešel z nemocnice po svých až po 10 měsících. Dalších 6 měsíců trvala rehabilitace. Zkrátíme to.

Dopadlo to dobře. Díky tomu, že jsme vytrvali na svém postoji i přes úvodní nesouhlas s tím, že rozloží cíle i na management, by firma cílů nedosáhla. Majitel dosáhl na svůj cíl díky managementu, který po prodeji firmy společně s majitelem odcházel rovněž zajištěn do konce života. Diskrétnost, profesionalita, loajalita, zkušenosti a vytrvalost. Nečekejte na lepší časy, pojďme si ukázat, jak je vytvořit.

Po prodeji firmy a získaného bohatství zní jediná otázka: Co s tím bohatstvím uděláte? I s tím Vám pomůžeme. Správa majetku je naše parádní disciplína - již 35 let.

Na setkání s Vámi se v diskrétním prostředí Vaší kanceláře osobně těší a zůstává s úctou Váš Hubert Pazdrea a team našich expertů.

picture
picture

Rádi se budeme Vaším případem zabývat.

Volejte na tel.: 044 933 07 33

AGENTUR PAZDERA, Treuhandbüro

Kreuzplatz 20, 8008 Zürich