Rostoucí ceny ve Švýcarsku – snižující se šance na vlastnictví domu?

8.6.2022 Hubert Peter Pazdera

Jak jste si jistě všimli, ceny se navyšují, a to nejen v oblasti nemovitostí

Ceny nemovitostí v posledních letech neustále rostou. Najít nemovitost je stále obtížnější. Trh je vyprahlý. Máte ještě šanci na vlastní dům? Sen o vlastním bydlení v posledních letech rozhodně nezlevnil. Ceny rodinných domů se ve všech regionech odpovídajícím způsobem zvýšily. Ceny stavebních pozemků v zóně rodinných domů jsou taktéž na vzestupu.

Diskrétní zprostředkování jako klíč k úspěchu

Co přesně ale způsobilo toto masivní zvýšení cen? Jedním z důvodů jsou jistě nízké úrokové sazby hypoték. Díky nim je vlastnictví domu dostupné, alespoň dokud zůstávají na nízké úrovni. Druhým a pravděpodobně hlavním důvodem silné poptávky po vlastním bydlení byla nejspíš pandemická situace. Vlastní obydlí najednou získalo na důležitosti a stalo se ještě více středem našeho života.

Realitní odborníci očekávají, že se ceny v nadcházejících měsících stabilizují na vysoké úrovni. Nicméně poptávka po vlastnickém bydlení bude pravděpodobně i nadále vysoká. Co tedy dělat, když chcete mít vlastní bydlení, ale nemůžete najít žádnou vhodnou nemovitost v oblastech s vysokou poptávkou?

Zajímavé nemovitosti jsou nyní často zprostředkovávány diskrétně úspěšnými a místními realitními odborníky, tj. bez zveřejnění na internetu nebo v novinách. Vyplatí se proto požádat o spolupráci s profesionálem a sestavit s ním vyhledávací profil. Zájemci jsou tak přímo informováni o nemovitostech na prodej a mohou využít nabídky bez výběrového řízení.

Jakým způsobem všechno přesně funguje? Je cesta k úspěchu trnitá a dlouhá? O tom všem si s Vámi rádi popovídáme a z putování k vysněnému obydlí Vám uděláme procházku růžovou zahradou.

Neváhejte kontaktovat naše odborníky, rádi se budeme Vašim případem zabývat.

Tradičně, již po dobu 40 let činnosti, zůstává platné, že všichni česky nebo slovensky mluvící lidé z celého světa, mají prvních 45 minut poradenství zdarma.

picture
picture

Rádi se budeme Vaším případem zabývat.

Volejte na tel.: 044 933 07 33

AGENTUR PAZDERA, Treuhandbüro

Kreuzplatz 20, 8008 Zürich