Umkehrhypothek – co si pod tím představit?

25.5.2020 Hubert Peter Pazdera

Stále častěji jsme dotazováni na možnost londýnského modelu Immobilienrente. Princip spočívá v tom, že dotyčný prodá zprostředkující firmě svoji nemovitost, a poté je mu z ní po celý život vyplácena renta s možností dožití ve vlastním domě. Pro koho je podobné řešení výhodné?

Tato varianta rozhodně není určena pro každého. Je nutné si uvědomit, že nemovitost již nadále nezůstane v rodinném dědictví. Na první pohled se to může jevit jako extrémní záležitost, pro mnoho lidí to však znamená optimální řešení.

Výhody "Umkehrhypothek"

Lidé, kteří již nejsou v produktivním věku, se takto mohou dostat k pravidelnému příjmu. Dříve by děti počítaly s dědictvím po rodičích, přispívaly jim po dobu jejich života k penzi, aby rodiče mohli na stáří zůstat doma.

Dnešním trendem je spíše odchod do domova pro seniory – ten se však často velmi prodraží. A to ani nemluvíme o ztrátě svobody a klidu domova.

Pokud si člověk zvolí možnost zpětné hypotéky, může na stáří zůstat bydlet v pohodlí vlastního domu a k tomu s pravidelnou měsíční rentou, se kterou již může naložit dle svého uvážení. Jestli si za tento obnos pořídí opatrovnici či koupí vnoučatům zájezd na Floridu, je již zcela na něm.

I zde je však nutné dodržet určitá pravidla, aby dotyčný člověk mohl takto svou nemovitost prodat. Rádi vám tuto problematiku přiblížíme.

Tradičně, už po 37 let činnosti, zůstává platné, že všichni česky nebo slovensky mluvící lidé z celého světa, mají prvních 45 minut poradenství zdarma.

 

Volejte na tel.: 044 933 07 33.

AGENTUR PAZDERA, Treuhandbüro

Kreuzplatz 20, 8008 Zürich

E-mail: info@pazdera.ch

www.agenturpazdera.ch

picture
picture

Rádi se budeme Vaším případem zabývat.

Volejte na tel.: 044 933 07 33

AGENTUR PAZDERA, Treuhandbüro

Kreuzplatz 20, 8008 Zürich